Ансамбъл "Пламъче" - детски танцов ансамбъл Български народни танци за деца - Младост 1, София Народно читалище "МЛАДОСТ"
за контакти: 0888 210 823

Венелина Иванова

Венелина Иванова
Share:

Венелина Иванова

Всичко си заслужава…
и допира до българските традиции и обичаи;
и многото пътувания, опознавайки различни култури и създавайки нови приятелства по целия свят;
и другарите, които имаш до себе си…
Всичко, съвсем всичко….

Първоначално се бях записала на народни танци, отидох един-два пъти и се отказах; реших, че това не е за мен. Година по-късно случайно попаднах на концерт на ансамбъла и това, към което се стреми всеки танцьор – да предаде цялата си емоция на публиката, ме обгърна. Бях изключително впечатлена и развълнувана. Веднага след концерта отидох и се записах отново. И така започна всичко:

  • Безброй много репетиции, в които ти (новак) се опитваш да запомниш и да направиш всичко като другите.
  • Безкрайни часове репетиции отново и отново едно и също нещо. Но в крайна сметка, чувайки и виждайки възторга в многобройните очи на публиката, разбираш че всичко това си е заслужавало; че контузиите, болките и трудностите са само временни неща, които ти помагат да се изправиш и да продължиш с всички сили по стълбичката нагоре към успеха и удовлетворението.
  • Общуване на съвсем повърхностно ниво, стараейки се да не бъдеш досаден и отблъснат, без да осъзнаваш, че нищо такова няма да се случи. Всички в този състав са изключително дружелюбни и приятелски настроени. Никой не те упреква, защото всеки един от тях е преживял този момент от живота си на новак в залата.

С времето откриваш истински приятели, които се превръщат в твои братя и сестри. Понякога, особено през ваканциите, сме повече часове заедно в залата, отколкото със семействата си вкъщи. Дишайки прах, изливайки цялата си сила танц след танц, ние ставаме по-силни, благодарение и на нашите ръководители, които не спират да ни мотивират и да повтарят, че „не мога” или „няма да успея” не съществуват и че всичко се постига с много труд и пот.
Откриваш своето призвание, а именно красивите български народни танци и обичаи, които с времето се превръщат в начин на живот. И когато бъдещите зрелостници като мен трябва да изберат тук или в чужбина, решението става наистина трудно и танците са едно от нещата, които не ти дават да оставиш България.

 

Венелина Иванова

Translate »