Ансамбъл "Пламъче" - детски танцов ансамбъл Български народни танци за деца - Младост 1, София Народно читалище "МЛАДОСТ"
за контакти: 0888 210 823

Цветелина Христова

Цветелина Христова
Share:

Цветелина Христова

Немислимо е да се говори за духовност на една нация, ако всеки от нас не се чувства част от своя народ и неговата култура. За да заявим пред света нашата идентичност ни трябват традиции, които да се следват и предават от поколение на поколение. И именно това беше моя мотив да запиша дъщеря си Мадлен преди 6 година в ДЮТА „Пламъче“. Там  усетих сърце и истински устрем към съхраняване и предаване на българските традиции и култура от  техния ръководител Ивайло. С голяма дисциплина, много всеотдайност, търпение и любов към децата, бате Иво и целият му екип от преподаватели и музиканти, градят чрез танца и неуморните репетиции едни истински таланти.

А какво по- хубаво от това да видиш пълна сцена с повече от 200 деца, отдадени  на изкуството на българския фолклорен танц. Танцът е магия, която завладява неусетно и всеки път, когато видя децата на сцената се наслаждавам на майсторското изпълнение, от най-малките до невероятните танци на най-големите, изпипани до всеки детайл, изпълнени със сложни орнаменти хореографии. Всеки път съм свидетел на истински спектакъл, публиката е на крака, има адски много адреналин, а емоцията….тя не може да се опише с думи, това е изживяване и всеки концерт на децата е неповторим и неописуем.

И всичко това нямаше да бъде така уникално и неповторимо без всички тези ръководители в залата, всички музиканти, които с много любов и отдаденост към професията си учат децата ни да обичат и тачат нашия фолклор, чрез музиката,  чрез танца, превъплатен в красивите носии, които обличат.

Правя дълбок поклон пред вашия труд мили ръководители и музиканти и се надявам дълги години да прославяте българския фолклор и самобитност на родна и чужда земя.

Translate »