Ансамбъл "Пламъче" - детски танцов ансамбъл Български народни танци за деца - Младост 1, София Народно читалище "МЛАДОСТ"
за контакти: 0888 210 823

Мария Колчагова

Мария Колчагова
Share:

Мария Колчагова

Нашата история е кратка. До първи клас Сашко беше в частна детска градина и там танцуваше народни танци. Директорката ни препоръча да продължи заниманията, защото “и душата му танцува на сцената”. Участваха  на фестивала в Бистрица, бяха след Бистришките баби и докато чакаха, Сашко на тяхна песен пред сцената направи такова соло…нямам снимки, защото с баща му се търкаляхме по тревата от смях и не можехме да снимаме.

Та така започнах да търся нова група за детето. Попаднах на телефона на бате Иво и той се отнесе много професионално, покани ни на първата репетиция и оттам се почнахме.

Сега ще ни бъде четвърта година. Както знаеш миналата седмица бяхме на Лефкада и беше прекрасно и т.н. Правим си ние с мъжа ми сметки да ходим пак и питаме Сашо какво ще каже, а той се отказва, защото от 1 септември бил на репетиции и не можело  да отсъства. Било по-добре да отиде целия състав на Пламъче, естествено без родителите и  като свършат репетициите (множественото число не е случайно) да им остане време и за плаж. Какво повече да ти обяснявам…

Миналата учебна година Сашко имаше една контузия на дясната пета и докторът препоръча за 6 месеца да спре да танцува(Иво знае за случая). Понякога кракът така му оттичаше, че на следващия ден не можеше да обуе обувка и не ходеше на училище. Тъй като той не спря да танцува, (знам че някои ме мислят за луда майка, но решението си беше негово) сам се научи да се маже и се справя с болката и на лагера и на турнето в Италия. Това си е истинската  школа на живота и аз исках  той сам да си вземе решения и да си носи последствията за това.

Друго не знам какво да пиша, уж беше кратко, пак се разлях

С поздрав най- сърдечен от приятел вечен

Мария

 

Translate »