Ансамбъл "Пламъче" - детски танцов ансамбъл Български народни танци за деца - Младост 1, София Народно читалище "МЛАДОСТ"
за контакти: 0888 210 823

Мадлен Христова

Мадлен Христова
Share:

Мадлен Христова

За първи път посетих залата, когато бях на 4 годинки. Бях малко плаха, на моменти неуверена, често разсеяна, но бързо свикнах с ритъма на репетициите. От малка обичам танците. Когато чуех вкъщи народна музика, просто ставах и започвах да танцувам, ей така.

Радвам се, че мама ме записа именно в ансамбъла, защото тук намерих едни от най-добрите си приятели и така репетиция след репетиция ние ставахме все по-близки. Чувствам вече читалището като свой втори дом, тук намирам топлината и уюта на дома, тук са едни от най-близките ми приятели и най-хубавите ми спомени.

Още помня първия танц, който изиграхме на сцената „зайци и вълци“, по-скоро будехме смях и умиление у своите родители, но сега концертите ни предизвикват истински фурор на сцената. Неописуема емоция е и за нас танцьорите, облечени в тези изпълнени с шарки и пъстроцветни шевици костюми. Обиколихме и много страни, чувствам се истински щастлива, когато видя какъв интерес предизвикваме на международните турнета.

Дори и да се уморяваме до болка на репетиции, аз се чувствам щастлива да играя в ансамбъла.
Обичам много нашите прекрасни ръководители и макар да са доста строги, те ни обичат и ни правят достойни хора, учат ни да обичаме родината си, да се уважаваме един друг, да пресъздаваме традициите си, чрез майсторството на народния танц.

Благодаря ви, че сте толкова всеотдайни и отдадени на професията си!

С обич : Мадлен

Translate »